Hlavní obsah

Žena se stala závislou na odvykací pomůcce kuřáků

PLYMOUTH

Šestačtyřicetiletá Gail Fedricková z anglického Plymouthu se stala závislou na nikotinovém inhalátoru, který užívala proto, aby jí pomohl skoncovat se závislostí na cigaretách. Jak informoval deník Daily Mirror, inhalátor jí před rokem sice opravdu pomohl přestat kouřit třicet cigaret denně na které byla zvyklá, stala se však závislou na této pomůcce.

Článek

Nešťastná žena dnes utratí za náplně do nikotinového inhalátoru více, než dávala dříve za cigarety. Matka čtyř dětí trpí doslova záchvaty panické úzkosti, když nemá inhalátor u sebe. Musí ho prý nosit úplně všude. "Jakmile není inhalátor v mé kapse, tak se začnu klepat a panikařím. Jsem na něm doopravdy závislá," řekla Fedricková.

Instrukce na inhalátoru se zdály být jednoduché. Žena měla začínat na 12 nikotinových náplních denně a postupně dávku snižovat. To se jí sice dařilo, ale na třech náplních denně zůstala závislá. Utratí tak asi 40 liber měsíčně (1650 korun), což je asi o osm liber více (330Kč) než utrácela, když si balila tabákové tyčinky sama.

Zástupce firmy Pfizer, která inhalátory vyrábí, uvedl, že pokud je dodržováno správné užívání přístroje, tak je pravděpodobnost vzniku závislosti nízká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám