Hlavní obsah

Titul Miss Moravia 2007 získala Veronika Pompeová

Právo, Helena Vacková
BRNO

Novopečenou Miss Moravia ČR, druhého semifinálového kola tradiční soutěže krásy Miss ČR 2007, se včera večer v brněnském Bobycentru stala jednadvacetiletá studentka vyšší odborné školy ekonomické Veronika Pompeová.

Článek

Veškerá tréma z ní v pátek večer spadla v momentě, kdy poprvé v brněnském Bobycentru nastoupila na pódium před sál plný diváků. O to větší trému pak měla, když po skončení semifinálového kola Miss Moravia 2007, což je předkolo tradiční soutěže krásy Miss ČR, poskytovala rozhovory.

"Jsem hodně unavená," omlouvala se jednadvacetiletá Veronika Pompeová v momentě, kdy se jí během odpovědí do očí vehnaly slzy. Své vítězství si zřejmě vychutnala až sama v teple domova.

Vybrat z dvanáctky krásných dívek z východní části naší republiky nebylo tentokrát vůbec jednoduché. Zatímco v minulém kole - Miss Bohemia 2007, které proběhlo koncem ledna v Českých Budějovicích, měli porotci od začátku jasné tři favoritky, v pátek v Brně to tak jednoznačné nebylo. Každá z dívek měla něco do sebe a každá něčím zaujala.

I moderátor večera Jan Čenský měl očividně ze soutěžících hlavu pěkně zamotanou. Například volná disciplína jednadvacetileté Veroniky Šindlerové, která s partnerem předvedla rumbu, ho natolik rozproudila, že po jejím skončení ještě asi minutu vášnivě kroutil svými boky ze strany na stranu. Podobně rozparáděný byl i po krátké ukázce hip-hopu jednadvacetileté Gabriely Kořínkové. Šermoval rukama nad hlavu, podél hlavy, dopředu, dozadu.

Mladá flétnistka vystřihla ukázku z Vivaldiho

Gabriela Kořínková z Přerova, studentka vyšší odborné školy textilního designu, nakonec získala titul Vicemiss Moravia 2007. Tato dlouhovlasá blondýna se pyšní mírami 86-59-89 a jejími koníčky jsou mimo jiné navrhování oblečení, kreslení, keramika a jízda na koni.

Titul II Vicemiss Moravia v pátek odborná porota udělila dvacetileté studentce jazykové školy Karolíně Havránkové z Brna, která předvedla i to, že kromě znalosti angličtiny a italštiny ovládá také hru na sopraninovou flétnu. Za doprovodu violoncella a elektronických kláves totiž vystřihla ukázku z jedné skladby Antonia Vivaldiho. "Na flétnu hraju už čtrnáct let. Vážná hudba mě baví, vždycky se při ní uvolním," svěřila se půvabná dlouhovlasá blondýnka s mírami 87-63-89.

O hudební zážitek se ten večer postarala i čtrnáctiletá Livie Kuchařová, mladší sestra držitelky titulu Miss World Taťány Kuchařové. Její pěvecký výkon dokonce pochválila i stálice naší hudební scény Lucie Bílá. Tu, na rozdíl od Livie, která na otázky Jana Čenského odpovídala velmi stručně, ke komunikaci nemusel nikdo přemlouvat. "Stop, já ještě nechci zpívat," zavelela, když jí zvukaři pustili hudbu. Ještě než začala zpívat, rozesmála publikum výroky typu: "Tak co, kdo dneska vyhraje? No neříkej konkrétní jméno, copak ti tu nenapovídám?" obkreslila rukama svojí výrazně zhublou postavu. "Byly doby, kdy jsem vypadala jako čtverec. Ale ty už jsou pryč...," bavila dál obecenstvo zpěvačka.

Miss Moravia není v soutěžích krásy nováčkem

Semifinálové kolo Miss Moravia 2007 nakonec vyhrála studentka prvního ročníku česko-německé vyšší odborné školy ekonomické Veronika Pompeová z Jeseníku. "Moje babička s dědečkem jsou z Německa, proto jsem se rozhodla pro školu, kde je polovina předmětů v němčině," řekla Právu brunetka s mírami 86-64-91. V soutěži krásy není Veronika žádným nováčkem. Jak se Právu svěřila, už v roce 2002 vyhrála klání Supergirl, ve stejném roce se zúčastnila soutěže Miss Junior a o rok později vybojovala prvenství na Miss Eurosport.

"Do Miss České republiky jsem se přihlásila sama," prozradila s tím, že přihlášku si chtěla podat už loni, ale to se na soutěž ještě necítila. Možná jí v rozhodování letos pomohlo i to, že o její kráse jí každou chvíli ujišťuje přítel. Ten s ní ale v Brně nebyl. "Je teď v Německu," vysvětlila jeho absenci. Dál o něm řekla už jen to, že je sportovec - závodí na běžkách.

O zbylých šest finálových míst se dívky utkají za dva týdny v Písku

Tři vítězky z Miss Moravia 2007, stejně jako dívky, které se umístily v Miss Bohemia 2007, automaticky postupují mezi dvanáctku finalistek. Ještě ale zbývá vybrat šestici krásek. Tu odborníci doplní 20. února v Písku na takzvaném Malém finále. Tam se o přízeň poroty budou ucházet dívky, které se v předkolech umístily na čtvrtém až devátém místě. Své síly naposledy dvanáct krásek poměří 14. dubna v brněnském Bobycentru, kde se bude konat závěrečné klání o korunku letošní nejkrásnější ženy republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám