Hlavní obsah

Jeptišky utíkají před zákonem, dluží totiž 17 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATHÉNY

Skupinka pětapadesáti jeptišek utekla z kláštera v severním Řecku poté, co je začala stíhat policie. Do problémů se jeptišky dostaly, když se zapletly do obchodních činností, při kterých nadělaly dluhy za sedmnáct miliónů korun. Vše vyšlo najevo až po deseti letech, kdy klášter tajně zásoboval pletenou módou 25 butiků.

Článek

Peníze jeptišky začaly utrácet, když chtěly držet krok s módními trendy a začaly cestovat po evropských módních přehlídkách. Pak ještě nakoupily do svého kláštera Svatého Kyrika a Ioulita v severním Řecku moderní pletařské stroje, aniž by se staraly, jak je budou splácet.

Pár dní poté, co likvidátoři naložili jejich stroje na náklaďáky, se jeptišky rozhodly zmizet, avšak nikoli s prázdnýma rukama. Řádové sestry se věnovaly také výrobě svíček a malování ikon, které dodávaly do různých dalších obchodů, takže houf obchodníků, kteří si stěžují, že jim Marie zmizely i s mnoha tisíci zálohy, je dost početný.

Právník jeptišek Dionysios Pelekis, který jediný ví, kde se podnikavé ženy ukrývají, včera požádal církevní představitele, aby dluh zaplatili tím, že prodají některé z šestnácti nemovitostí, které klášteru patří. Jeho návrh byl zamítnut, a proto zůstávají na útěku.

Reklama

Související témata:

Související články

Opilá jeptiška šoférovala traktor

Polská jeptiška, která si trochu přihnula, usedla v alkoholovém opojení za volant traktoru. Postava v obleku řádové setry a navíc značně opilé vypadala...

Výběr článků

Načítám