Hlavní obsah

Krajta spolykala ve vesnici jedenáct psů

Novinky, Famous.cz
KUALA LUMPUR

Malajské vesničany řadu měsíců ohrožovala obří krajta, která jim dokázala spolykat jedenáct hlídacích psů. Vesničané po gigantickém hadovi dlouho pátrali, za tři měsíce přišli o celý fotbalový tým svých čtyřnohých hlídačů.

Článek

Sedm a půl metru dlouhého plaza nakonec zneškodnilo pět nejsilnějších mužů. Podle odborníků mohla obří krajta vážně ohrozit i člověka.

Malajská vesnice Kampung Pogoh během tří měsíců přišla o jedenáct psů. První ztráty nikoho neudivily, ale po čase začali místní muži pátrat po záhadné stvůře z pralesa, která si z jejich hlídačů sestavila jídelníček. Pěti mužům se podařilo odhalit a zmocnit obří krajty, která dosahovala téměř osmi metrů a měla v nejsilnější části těla téměř třicet centimetrů v průměru.

Pětatřicetiletý Ali Yusof zabijáka psů našel na okraji svého magnového sadu. "Co mě skutečně zmátlo, byl fakt, že jsem po psech nikde nenašel ostatky. Nikde nebyly známky boje, krvácení, prostě nic. Takže když jsem spatřil toho obřího, obřího hada, došlo mi, co se asi stalo. Je tak velký, že dokáže psa spolknout najednou," vysvětloval Yusof novinářům.

Letitý had patří svými rozměry mezi rarity svého druhu. A na svědomí má jistě více než jedenáctku psů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám