Hlavní obsah

Farmářka učí hrát prasata na piáno

– LONDÝN
Novinky, Famous.cz

Prasata patří mezi nejinteligentnější domácí zvířata. Katie Masonová z farmy Pennywell v anglickém hrabství Devon je však přesvědčená, že mají také vynikající hudební schopnosti. Rozhodla se proto selata naučit hře na piáno a přilákat více turistů na svůj statek.

Článek

Pětadvacetiletá studentka zoologie chce naučit prasátka Ruperta a Penny hře na klavír a vytvořit ze svého snažení magisterskou diplomovou práci. Štětináči se však budou učit rovněž hře na tamburínu a bubny. Kvůli projektu si Katie pořídila miniatury těchto nástrojů, na nichž růžová selata dovádějí.

"Rupert se učí rychleji a jeho sestra Penny ho napodobuje. Tříská do klavíru svým čenichem a tluče na tamburínu. Používá nos na všechno, k otvírání příborníku nebo k převržení odpadkového koše," tvrdí Masonová.

Zatím jsou obě dospívající prasátka velmi rozverná a jejich hra na hudební nástroje se podobá zběsilému trdlování rozdováděných dětí. Jenže majitelé farmy chtějí z prasátek učinit slavnou hudební dvojici, která by lákala turisty na jihovýchodní cíp Anglie.

Po primátech a delfínech jsou prasata považována za nejinteligentnější zvířata. Několik výzkumů již prokázalo, že dokáží hrát i jednoduché počítačové hry pomocí joysticku připevněného k jejich čenichu. Většinou se jedná o jednoduché sledování symbolů na monitoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám