Hlavní obsah

Ztracený kolumbijský rybář se vrátil až na svůj pohřeb

BOGOTÁ

Ztracen a sám bojoval kolumbijský rybář na moři pět dnů o život. S přibývajícími dny ho už jeho rodina považovala za mrtvého a začala s přípravami pohřbu. Domnělý nebožtík se objevil v úterý 23. ledna v okamžiku, kdy se smuteční hosté shromáždili okolo prázdné rakve.

Článek

"Když jsem je viděl, jak tam stojí ve smutečním, rozplakal jsem se také," přiznal José Reyes v rozhovoru pro kolumbijskou rozhlasovou stanici Caracol, z něhož citovala agentura AP.

Osmašedesátiletý rybář se 19. ledna vracel z celodenního lovu ve vodách Pacifiku, když poblíž pláže Nuquí v odlehlém regionu na severozápadě země ztratil orientaci v husté mlze. Vzedmuté vlny a silné proudy jej odnášely stále dál od pevniny. Pět dní strávil na moři v loďce bez jídla, pitné vody a ve snaze chránit se před palčivými slunečními paprsky.

"Téměř jsem nezamhouřil oka a stále čekal, že mě někdo objeví. Když jsem pak konečně zahlédl v dálce malé světlo, vesloval jsem ze všech sil, dokud jsem nedorazil k té rybářské lodi, jež mě zachránila," popisoval Reyes rozhodující okamžiky svého dobrodružství.

Nehody s tragickým koncem jsou v Kolumbii, kde řada rybářů vyplouvá do vod oceánu na bezmotorových lodích, poměrně běžné.

Reklama

Související články

Kvůli záplavám byl čtyři dny trosečníkem

Od pátku až do úterního poledne čekal na záchranu na ostrůvku uprostřed záplavového jezera v Kančí oboře nedaleko Břeclavi třicetiletý Zdeněk Buček, který...

Výběr článků

Načítám