Hlavní obsah

V německém Kaiserslauternu pršely peníze z nebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Tisíce pětieurových (asi 140 korun) bankovek v pátek "pršely" z nebe nad západoněmeckým Kaiserslauternem. Nechal je tam rozhazovat vítěz soutěže rozhlasové stanice RPR1.

Článek

Na uzavřeném prostoru místního náměstí lovilo peníze létající vzduchem několik desítek vylosovaných kandidátů z asi 4000 zájemců. Lovit přišli i přes mrazivé počasí.

Peníze ve skutečnosti padaly z jeřábu, který nechal instalovat vítěz soutěže - devětačtyřicetiletý řidič nákladního auta. Pršely v půlhodinových intervalech a vždy na deset "lovců" připadalo 5355 eur. Do večera se pak mezi lidi rozhodilo 75 000 eur.

Řidič vyhrál soutěž se svým nápadem na otázku, co by udělali, aby získal  100 000 eur (2,8 miliónu korun). Zatímco někdo 12 000 účastníků navrhoval, že stráví čtyři týdny nahý mezi opicemi v zoo nebo že bude skládat zkoušky z plavání v čistírně odpadních vod, vítězný Marko Hilgert od Koblenze řekl, že si nechá 25 000 eur a zbytek rozhodí mezi lidi. Tím si získal porotu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám