Hlavní obsah

Tom Cruise je Kristem scientologické církve

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Hlava scientologické církve David Miscavige je přesvědčen, že zrození Toma Cruise musel provázet zázrak. Hvězda hollywoodských filmů je na světě prý především proto, aby jako Kristus šířil nauku, jíž ustavil Ron Hubbard v roce 1952.

Článek

Ačkoli se Tom skutečně snaží pro svou víru naklonit kohokoli potká, jeho noví přátelé manželé Beckhamovi mu dali první veřejný políček. Naslouchali mu sice celé měsíce a usmívali se souhlasně nad jeho ideologií, leč minulý týden Victoria herci jasně vzkázala: "Ruce pryč od našich peněz." Stalo se tak poté, co je Tom žádal o desátek do pokladny církve. Ihned nato přišla manželka fotbalisty Davida z dalším prohlášením: "Jsme katolíci a taky jimi zůstaneme stejně jako naše děti."

Scientologové přesto pohlížejí na hvězdu filmu Mission Impossible jako na svého boha.

"Tomovi bylo sděleno, že je pro scientologii něco jako Kristus. Stejně jako Kristus je Tom kritizován pro své názory. Ale budoucí generace potvrdí, že měl pravdu," citoval britský The Sun jednoho z vyšších představitelů kontroverzního náboženství.

Scientologie je postavena na spisech a poznatcích matematika a filozofa L. Rona Hubbarda, který v roce 1952 údajně "kontaktoval, změřil a poskytl prostředky k pocítění lidské duše." Tím položil základy víře, jež se opírá o "studium a zvládání ducha ve vztahu k sobě samému, vesmírům a ostatnímu životu."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám