Hlavní obsah

Žena se z kambodžské džungle vrátila po 19 letech

PHNOMPENH

V Kambodži byla nečekaně minulý týden po 19 letech nalezena žena, která se v osmi letech ztratila své rodině. Žena údajně celá ta léta prožila v džungli a nyní má obrovské problémy se začleněním do společnosti. Zatím prý raději leze po zemi, než by chodila, neustále pláče a chce se vrátit zpátky. Zprávu uvedla agentura Reuters s odvoláním na místní policii.

Článek

"Není zvyklá žít s lidmi. Musíme ji oblékat. Když má hlad nebo žízeň, ukáže si na ústa," popsal chování ženy šéf policie v severovýchodní provincii Rattanakiri. "Dává přednost plazení před vzpřímenou chůzí... Bohužel také nepřestává plakat a chce zpátky do džungle," dodal.

Dívka šla se svým bratrancem v roce 1988 jako osmiletá pást krávy za vesnici a už se nevrátila. Venkované se domnívali, že ji sežrala divoká zvěř. V sobotu ji však chytili v lese dřevorubci, když se snažila ukrást jídlo, které nechali ležet pod stromem.

"Když jsem ji viděl, byla nahá a kráčela ve shrbeném postoji jako opice. Byla úplně vychrtlá. Třásla se a sbírala ze země zrníčka rýže," uvedl policista o prvním setkání s dotyčnou. Po 18 letech v divočině prý žena uměla říct pouze: "otec", "matka" a "bolest břicha".

S téměř černou pletí a vlasy sahajícími až k nohám nebyla k poznání, vlastní otec ji nakonec identifikoval podle jizvy na pravé paži. Místní vesničané se domnívají, že dívka je stále posedlá zlými duchy lesa a přivolali proto na pomoc buddhistické mnichy a dům její rodiny dnem i nocí hlídají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám