Hlavní obsah

Z olomoucké zoo utekli tři vlci

– OLOMOUC
Právo, Miloslav Hradil

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku v Olomouci musela být v neděli dopoledne uzavřena poté, co chovatelé zjistili, že z výběhu utekli tři malí bílí vlci kanadští. "Brány se pro veřejnost otevřely opět krátce po poledni, když se podařilo dva uprchlíky najít. Po třetím se dosud pátrá," řekla Právu v neděli odpoledne mluvčí zoo Hana Labská.

Článek

Pětici bílých vlků kanadských dovezla zoo ve čtvrtek z Německa. "Jsou to štěňata, která pocházejí z loňského vrhu. V pátek byla puštěna do výběhu, v němž byl dříve umístěn jiný druh vlka. V neděli ráno opak chovatelé zjistili, že rozkousali pletivo a tři utekli," uvedla mluvčí.

O posledním uprchlíkovi jsou chovatelé přesvědčeni, že je dosud v areálu zoo. "Lidé se ho nemusejí obávat. Nemůže se jim nic stát. Vlček, který je veliký asi jako roční německý ovčák, není nebezpečný. Je spíše plachý a snaží se někde ukrýt," poznamenala Labská.

Pokud by někdo spatřil v zoo, či v jejím blízkém okolí posledního z trojice uprchlíků, žádají pracovníci zahrady, aby je informoval. "Může zavolat na telefonní čísla 585151601 nebo 585151608," dodala mluvčí.

Tuláckou duši projevila v minulosti v olomoucké zoo i některá jiná zvířata. Například loni v září tu utekl mravenečník čtyřprstý a tři dny byl nezvěstný. "K místu, kde byl nalezen, překonal vzdušnou čarou pět až šest kilometrů," uvedla Labská. Obdobným případům nelze podle ní zcela zabránit, ani přes přísná bezpečnostní opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám