Hlavní obsah

Nevěsta řekla "ne" a divila se, že svatbu zrušili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STEYR

Vtipkování měla nechat stranou veselá nevěsta, která se v hornorakouském Steyru při svatební ceremonii neudržela a na tradiční otázku, zda si dobrovolně bere svého vyvoleného za muže, žertem odvětila "ne". Přestože se okamžitě opravila a ujišťovala, že šlo o žert, oddávající úřednice svatbu ukončila.

Článek

Podle rakouského listu Oberösterreichische Nachrichten snoubenecký pár úřednici nepřesvědčil, že nevěsta jen žertovala a že si svého milého opravdu chce vzít. Podle rakouské legislativy teď musejí Tina Albrechtová (27) a Dietmar Koch (29) počkat 10 týdnů, než budou moci znovu uspořádat svatební obřad.

"Toto striktní nařízení je nezbytné pro to, aby na někoho, kdo opravdu nechce vstoupit do manželství, nebyl na místě vyvíjen ze strany rodinných příslušníků nátlak," řekla deníku nejmenovaná právnička.

"Museli jsme všechny hosty poslat domů a teď budeme čekat až do března, než se budeme moci znovu pokusit se vzít. Když se na to podívám s odstupem, už mi to nepřijde tak legrační," uvedla vytrestaná šprýmařka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám