Hlavní obsah

Vězeň se namazal olejem a proklouzl skrz mříže

– OSLO

Litevec vazebně vězněný pro podezření z krádeže v trestnici Vadsoe v nejsevernější části Norska doslova vyklouzl ven. Svlékl se totiž donaha, pomazal si hubené tělo potravinářským olejem a protlačil se mezi mřížemi. Jeho spoluvězni, rovněž Litevci, který ho chtěl napodobit, se to ale už nepovedlo, protože byl tlustší.

Článek

"Na Štědrý den se prostě promáčkl mřížemi," řekl agentuře AP Svein-Erik Jacobsen, operační šéf policejního okrsku Oest-Finnmark. Neobvyklý útěk měl ohlas v médiích a po uprchlíkovi bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

"Byl to dobrý kousek. Jediné skutečně náročné na tom bylo protlačit hlavu a hrudník mříží," připustil Jacobsen.

Kvůli tomu se mužům podařilo mírně deformovat mřížové pruty, aby mezi nimi vytvořili trochu víc místa, tlustšímu to ale k útěku nestačilo.

Policie uprchlého muže identifikovala jako pětadvacetiletého Jurise Sinkevičiuse, který je 174 centimetrů vysoký, hubené postavy. Zatím po něm nejsou žádné stopy. Osobní údaje druhého nebyly zveřejněny.

Oba muži byli zadrženi v říjnu ve Švédsku pro podezření z členství v organizované bandě páchající krádeže ve Švédsku a Norsku. Byli vydáni do Norska k dalšímu vyšetřování a přípravě soudního procesu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám