Hlavní obsah

Škola v Británii bude učit děti venku, v zimě i dešti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NORFOLK (BRITÁNIE)

V jedné základní škole v Británii se budou děti učit polovinu vyučovacího času venku, a to dokonce i v zimě. A protože v Británii hodně prší, tak k tomu děti navíc nafasují i pláštěnky, aby při studiu příliš nenavlhli.

Článek

Základní škola Pott Row nedaleko King's Lynnu v hrabství Norfolk chce do dvou let provozovat polovinu veškeré výuky venku. Ředitelka školy Michelle Petzerová řekla, že všech 49 žáků již obdrželo kombinézy do nepříznivého počasí.

Netradiční krok inspirovala podle ní zkušenost učitelů, že děti jsou na čerstvém vzduchu mnohem spokojenější a snadněji se soustředí. "Uvědomili jsme si, že děti venku pracují lépe a jsou spokojenější," řekla. Když děti venku nebyly, protože pršelo, údajně příliš neposlouchaly, protože neměly možnost se proběhnout.

Zaměstnanci školy i rodiče prý venkovní výuku velmi podporují. Škola, která se stará o děti ve věku od čtyř do osmi let, nyní plánuje vybudovat srub, kde by se mohly učit i nejmenší děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám