Hlavní obsah

J. K. Rowlingová trpí nad posledním dílem Harryho Pottera

Právo, fer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

"Jsem střídavě nadšená a zkroušená, chci a zároveň nechci tu knihu dokončit," tak popsala na svém oficiálním webu své nálady spisovatelka J. K. Rowlingová. Právě totiž píše klíčové scény posledního dílu Harryho Pottera a přiznává, že se jí začalo zdát, že je sama svým románovým hrdinou.

Článek

"Donedávna jsem na otázku, zda se mi zdá, že vstupuji do Harryho světa, odpovídala ´ne´. Potom jsem však měla epický sen, v němž jsem byla zároveň Harry i vyprávěč. Jako vypravěč jsem přesně věděla, že horcrux je ukryt v krbu, zatímco jako Harry jsem ho hledala všemožně jinde. Najednou mi skuteční číšníci a servírky v opravdové kavárně, kde jsem napsala značnou část sedmé knihy, začali připadat jako na chůdách, všichni jakoby pětimetroví. Asi bych měla omezit kofein...," popisuje své stavy autorka populární řady knih.

V materiálu, který se včera objevil na jejích internetových stránkách, se zmínila že si některé scény, které právě teď píše, připravovala přes deset let. Jaké budou, však nadále tají. Dříve však naznačila, že dvě klíčové postavy zahynou a mezi nimi by mohl být i Harry Potter, a tím vzbudila vlnu smutku a nespokojenosti.

Sedmý a tedy údajně poslední díl bude připraven do tisku nejdříve příští rok. Prvních šest knih vyšlo v celkovém nákladu přes 300 miliónů výtisků v 63 jazycích. Rowlingová se tak stala nejlépe vydělávající ženou Velké Británie.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna vydělává hodně, na Rowlingovou nemá

Americké popové královně Madonně (48), jež v rámci svého světového turné Confessions uspořádala poprvé dva koncerty v Praze, se to podařilo: stala se nejlépe...

Výběr článků

Načítám