Hlavní obsah

SuperStar Drda na party: fotografové jsou bezohlední

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Desítka finalistů se sešla v pražském k.u.baru na závěrečné party soutěže Česko hledá SuperStar. Soutěžící společně sledovali shrnutí soutěže, které včera TV Nova vysílala. Na místě však chyběl jak Leoš Mareš, tak i celá porota.

Článek

Finalisté se celým televizním přenosem velmi dobře bavili, nejvíce je rozesmály asi jejich začátky v soutěži či výkony některých z nich, kteří už soutěž zkoušeli i v minulých ročnících.

Finalisté dali během večera Zbyňku Drdovi krásný dort s jeho podobiznou. Zda byla jeho fotografie vytisknuta na jedlém papíru, o tom se diskutovalo celý večer. Drdovi bylo krásného cukrářského kousku líto a odmítal do něj zaříznout nůž. Poté však povolil a zakrojil se do sladkého překvapení.

ZBYNĚK DRDA

Zbyněk Drda se po chvílích váhání přece jen do dortu zakrojil.  Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Co Vám v první moment problesklo hlavou, když Leoš Mareš vyslovil ve velkém finále vaše jméno?

Já nevím, asi velká úleva a zejména štěstí.

Co na to všechno říkají rodiče?

Jsou určitě pyšní a hrdí. Pořádně si ale asi popovídáme teprve až přijedeme domů. Na člověka hodně dopadá únava. Odpočinku ale moc nebude, doma budeme asi jen 6-7 dní a pojedeme zpátky do Prahy.

Jak si člověk zvyká na objektivy fotoaparátů a všudypřítomné blesky?

Špatně, je mi to nepříjemné. Fotografové se chovají hodně bezohledně. Snaží se ukořistit co nejlepší fotky a nehledí na ostatní.

Na co se teď těšíte nejvíce? Co vás drží takříkajíc nad vodou?

Rodina, odpočinek, Vánoce a celé svátky.

DAVID SPILKA

David Spilka se bavil, stříbrný úspěch v soutěži mu k tomu dával velmi dobrý důvod.  Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Jak berete své druhé místo, je někdo z finálové desítky, komu byste přál vítězství více?

Já si myslím, že to dopadlo tak, jak to mělo dopadnout. Úplně.

Druhá pozice by mohla být výhodnější z pohledu smluvních závazků, uvažujete už tímhle směrem?

To jsem věděl celou dobu. Jsem celkem rád, že jsem druhej - nechává mi to prostor a víc času na tu desku, aby se podařila.

Čtyřikrát vyhrál finálové hlasování Zbyněk Drda, čtyřikrát vy. V hlasování ve velkém finále vám chybělo pouhých 7 procent do zisku poloviny hlasů. Berete to jako úspěch?

Od začátku jsem očekával, že to bude vyrovnané a také to tak nakonec bylo. Doma jsou šťastní, že jsem se dostal na druhé místo. Já jsem myslel, že vypadnu už v divadle, druhá pozice je absolutně výborná.

Myslíte kvůli těm výpadkům textu? Mnozí si mysleli, že to bylo cílené, abyste na sebe upozornil.

Výpadky textu cílené opravdu nebyly. Nezpíval jsem skoro vůbec, furt mi to vypadávalo. Měl jsem strach jak sviňa. Říkám: To já nezvládnu, to já nezvládnu. No a nakonec jsem to zvládnul.

A nějaká myšlenka, která vás teď drží nad vodou?

Musíme zkoušet s kapelou, aby to bylo dobrý, když teď budeme mít koncerty. A samozřejmě svátky s rodinou doma.

Reklama

Související články

Třetí českou SuperStar je Zbyněk Drda

Vítězem třetí řady soutěže začínajících zpěváků Česko hledá SuperStar se v neděli stal Zbyněk Drda. Devatenáctiletý student z Karlových Varů, který byl podle...

Výběr článků

Načítám