Hlavní obsah

Oblečení XXXL by mělo nést varováním proti obezitě

Novinky, Famous
LONDÝN

Ve Velké Británii se lékaři shodli na tom, že obezita je stejně velkým problémem jako kouření. Stejně jako krabičky cigaret by podle nich mělo oblečení nadměrných velikostí nést štítky s varováním, že obezita vážně poškozuje zdraví a může vést ke smrtelným chorobám. Na cedulkách by kromě varování, mělo být telefonní číslo, kam by si obézní osoba mohla zavolat pro radu.

Článek

Lékaři a další odborníci se na tom shodli na sympoziu věnovaném obezitě a metodám jejího omezování. Vedle varování na oblečení by rádi také prosadili, aby každý další plán výstavby nových silnic zahrnoval cestu pro cyklisty. Tučná a kalorická jídla by pak měla podléhat speciálnímu zdanění, přičemž prodej zákusků a sladkostí poblíž pokladen v supermarketech by měl být zcela zakázán.

"Spojit síly, jíst méně a cvičit více. Obézní lidé potřebují pomoc, radu a sympatie, aby mohli překonat svou závislost na jídle," napsali britští zdravotníci v odborném časopise British Medical Journal.

Reklama

Související témata:

Související články

Obezita je celosvětový problém, zkracuje život

Závratně rostoucí počet dětí s nadváhou může vést k tomu, že dnešní generace bude první, která zemře dříve než její rodiče. To je jedno z varování vědců, kteří...

Výběr článků

Načítám