Hlavní obsah

Představitel Harryho Pottera je nejbohatší teenager světa

Novinky, Famous.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Když Daniel Radcliffe bojoval o roli Harryho Pottera, netušil, že se účastní také castingu na dalšího multimilionáře světa. Po několika filmových dílech o osudech čarodějnického učně je z brýlatého teenagera člen skupiny nejbohatších lidí.

Článek

 A v sedmnácti pak patří mezi nejmladší milionáře. Žebříček vypracoval list Sunday Times.

Loni si na svůj účet připsal filmový Harry Potter osm miliónů liber, což je v přepočtu zhruba 332 miliönů korun. Celkový Radcliffův majetek se tedy dnes počítá na čtrnáct miliönů liber, v přepočtu na 581 miliönů korun. S tímto jměním patří do pětitisícovky nejbohatších lidí planety.

"Je stále ve škole, ale zároveň je v pozici, kdy by nemusel už nikdy v životě pracovat," tvrdí Philips Beresford, jenž žebříček pro britské periodikum sestavil. "Peníze odtekly do jeho soukromé společnosti, většina příjmu pochází z autorských honorářů, které jsou mu vypláceny kdykoli se objeví film v televizi. Možná si také vyjednal podíl na ziscích z filmů nebo sdílí část peněz z inzerce. Pokud by chtěl jít na univerzitu, můžeme s bezpečím říct, že se nemusí bát žádných poplatků za studium na celém světě," dodal Beresford.

V seznamu nejbohatších teenagerů se objevila další celebrita, zpěvačka Joss Stoneová, jež si ve svých devatenácti letech přišla na šest miliónů liber (cca 250 miliónů korun). Přitom vydala dosud jen dvě alba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám