Hlavní obsah

Tenisté mohou ve Wimbledonu hrát v trikách bez rukávů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tenisté v tričku bez rukávů, na grandslamových turnajích dosud nevídaný jev, jsou nyní k vidění na dvorcích All England Clubu. Pořadatelé Wimbledonu, kteří jinak dbají na tradice až do posledního dechu, povolili mužům poprvé hrát v netradičním oblečení.

Článek

V moderním modelu se jako první představil Američan Robby Ginepri, jehož utkání s Arnaudem Clémentem bylo v pondělí přerušeno pro tmu. Ginepriho fotografie se objevila v listu Daily Mail s nadpisem: "Co to udělali tričkům?" Podle pořadatelů se ale nic zvláštního nestalo. Jen uvolnili pravidla oblékání, stejně jako je liberalizovali už před několika lety pro ženy.

"Pravidla pro ženy jsou velice volná, takže jsme se rozhodli, že by bylo pokrytecké, kdybychom neumožnili to samé mužům," komentoval odhalená mužská ramena mluvčí legendárního grandslamového turnaje. Problémy s nahými pažemi měl vloni na US Open německý tenista Tommy Haas. Pořadatelé ho těsně před utkáním donutili dojít si tričko převléknout za klasický model, protože ho prý předem nepředložil ke schválení.

Černý přiléhavý komplet připomínající druhou kůži Sereny Williamsové či vyzývavé modely Anny Kurnikovové nikomu nevadily. Tenisté i tenistky se ovšem ve Wimbledonu neoprostí od všech tradic. S rukávem či bez rukávu, oblečení na kurt musí být v každém případě bílé.

Reklama

Výběr článků

Načítám