Hlavní obsah

Nervózní medvědi terorizují ruské lesy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RUSKO

Jelikož i na Sibiři panuje stále relatvině teplé počasí, medvědům je horko a nemohou se uložit k zimnímu spánku. Kvůli tomu stoupá jejich nervozita a při neustálém hledání potravy terorizují lidi.

Článek

Nebezpeční chlupáči se potulují především po lesích Kemerovského okresu na Sibiři a místo, aby si hledali, kam se uložit k zimnímu spánku, hledají, kde co sníst.

"Museli jsme vyslat skupiny našich spolupracovníků, aby se snažili zabránit škodám na majetku a zraněním místních obyvatel," říká vedoucí odbornice místního úřadu pro ochranu životního prostředí Taťana Maslovová. Celou oblast monitorují zvláště školení odborníci, kteří se snaží předcházet útokům medvědů na lidi a naopak chrání medvědy před tím, aby je vyděšení místní obyvatelé nemilosrdně postříleli.

V oblasti totiž začala lovná sezóna a do lesů se stahují lovci. Medvědi obvykle přezimují na suchých místech s dostatečnou sněhovou pokrývkou, kde jsou před nimi v bezpečí. Vlhké, teplejší počasí letošního roku ale způsobilo, že takových míst je nyní akutní nedostatek.

Reklama

Související témata:

Související články

V Estonsku přežil medvěd na ledové kře

Hnědý medvěd, kterého minulý týden unášela ledová kra v Baltském moři daleko od pobřeží, a kterého už Estonsko považovalo za ztraceného, žije. Medvědí stopy...

Výběr článků

Načítám