Hlavní obsah

Muž absenci v práci sváděl na své těhotenství

Tisícovkou randů (zhruba 3000 Kč) potrestal jihoafrický soud 27letého muže za podvod, kterého se dopustil na svém zaměstnavateli. Po týdenní nepřítomnosti v práci totiž přinesl jako omluvenku potvrzení od gynekologa, píše jihoafrický tisk. Stálo v něm, že je těhotný.

Článek

Podle svědeckých výpovědí Charles Sibindana na jedné klinice ve Vereenigingu asi 70 kilometrů jižně od hlavního města Pretorie ukradl potvrzení v době, kdy tam byla na lékařském vyšetření jeho těhotná přítelkyně.

Mladý muž, který už sedm dní nechodil do práce, tedy zfalšoval údaje, změnil podrobnosti a kartu poslal příslušnému oddělení ve svém podniku. Jeho zaměstnavatel však pojal podezření, protože šlo o muže, a nikoliv těhotnou ženu, a začalo se vyšetřovat.

Soudce dokonce projevil smysl pro humor, a proto Sibindanu varoval, že "by neměl používat falešnou omluvenkou od gynekologů", jelikož není těhotný.

Nicméně mu napařil pokutu, z níž má provinilec polovinu zaplatit a druhá mu bude odpuštěna, pokud se během příštích pěti let nedopustí jiného přečinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám