Hlavní obsah

Elton John urazil australského premiéra

Právo, fer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANBERRA

Rockový hudebník sir Elton John se drží hesla co na srdci, to na jazyku. A tak když se ho během jeho nynějšího turné po Austrálii jeden novinář zeptal, co by vzkázal tamnímu premiérovi Johnu Howardovi, odpověděl: "Up yours." Tato dvě slůvka lze asi nejlépe přeložit výrazem Polib si.

Článek

Jako zarytý bojovník za práva homosexuálů tím reagoval na odpor předsedy australské vlády proti návrhu zákona povolujícího svatby osob stejného pohlaví. Přijetí takového zákona v zemi protinožců nejvíce brzdí právě Howardova vláda.

Elton John a jeho partner David Furnish byli jedni z prvních Britů, kteří uzavřeli registrované partnerství podle zákonů Spojeného království.

Podruhé Elton John překvapil Australany během svého koncertu v Brisbane. Po více než hodině na scéně se mu zvedl žaludek natolik, že ani nedokončil rozezpívanou písěn a na pět minut zmizel v zákulisí.

"Promiňte, myslel jsem, že bude lepší znečistit záchod než první řady," řekl, když se vrátil, aby koncert mohl pokračovat.

Reklama

Související články

Šaty Eltona Johna vydělaly 700 tisíc dolarů

Velká aukce, v níž se dražily šaty Eltona Johna, skončila nečekaně velkým úspěchem. Na konto jeho dobročinné nadace pro oběti AIDS přibylo v přepočtu skoro...

Výběr článků

Načítám