Hlavní obsah

Norský policista z auta chytil sobíka pobíhajícího po silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Doslova "dlouhá ruka zákona" pohotově obnovila pořádek na silnici v severním Norsku, kde malý sob splašeně pobíhající po vozovce lekal projíždějící řidiče a málem způsobil několik nehod.

Článek

Touto pověstnou "rukou zákona" se stal policista dopravní hlídky Klement Klementsen, který s pádícím sobíkem srovnal chod svého auta, chytil jej levačkou vystrčenou z okénka pevně za krk a postupně zabrzdil, čímž zvíře zastavil. Pak už bylo jednoduché dostat vyděšeného sobího puberťáka zpět k jeho stádu, napsala agentura AP.

Policejní hlídka byla řidiči upozorněna, že po zledovatělé silnici běhá zvíře a ohrožuje život svůj i lidí. Klementsen proto zapnul modré majáčky a vyrazil odstranit problém. Za chvíli sobíka uviděl a dohnal jej.

"Běžel poměrně rychle, dobrých 30 kilometrů za hodinu," vyprávěl pak policista. "Když jsem se ale dostal na jeho úroveň, řekl jsem si: bezva, ale nemám ponětí, co bych měl dělat dál," dodal muž zákona.

Nakonec prostě instinktivně otevřel okénko, vystrčil levačku a sobíka běžícího stále stejnou rychlostí podél auta chytil pevně za krk. Pak začal brzdit, až zastavil a zvíře s ním. Nakonec se dalo uklidnit a odvést.

Klementsen bere příhodu v žertu, zároveň je však na svůj výkon náležitě hrdý. "Myslím, že dosud žádný policista na světě nechytil soba z jedoucího auta jako já. Myslíte, že by to stálo za záznam do Guinnessovy knihy rekordů?" zeptal se novinářů.

Reklama

Související témata:

Související články

"Opilý" pelikán způsobil dopravní nehodu

Kuriózní nehoda se stala v americkém státě Kalifornie na dálnici u Orange County. Způsobil ji opilý tvor. Nebyl jím ale řidič, ale pelikán, který...

Výběr článků

Načítám