Hlavní obsah

Jan Kraus se Mečiara ptal v helmě hokejového brankáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar byl hostem pořadu Jana Krause Bez obáv, prosím, který vysílá slovenská televize Joj. Když se Mečiara ptal na vilu Elektra, raději si Kraus nasadil přilbu, jakou nosí hokejoví brankáři Mečiar totiž už jednou zaútočil na novináře, který se ho ptal na financování jeho vily v Trenčianských Teplicích.

Článek

Kraus se zajímal, jak se dům s pozemkem v ceně mezi 40 a 100 miliónů slovenských korun dá koupit za "majetková práva manželky", jak to tvrdí Mečiar. Kraus nabídl, že Elektru odkoupí za svá majetková práva.

Bývalý premiér se přímé odpovědi na otázku o financování vily vyhýbal, ale přiznal, že když před 17 lety vstupoval do politiky, neměl nic.

"To jste mi to usnadnil. Když jste vstupoval do politiky, jste neměl nic, teď máte vilu v ceně od 40 do 100 miliónů, tak otázka zní, zda jste si na ni mohl vydělat," reagoval Kraus. Mečiar vzápětí přiznal, že si na ni vydělat nemohl, ale opětovně operoval majetkovými právy své manželky.

Mečiar koupil a luxusně zrekonstruoval vilu Elektra v lázeňském městě Trenčianské Teplice krátce po odchodu z funkce premiéra v roce 1998. Okamžitě se objevily dohady o tom, že peníze na tuto investici získal od privatizátorů, kteří za jeho vlády získali obrovské majetky. Mečiar původně tvrdil, že si peníze na vilu půjčil.

Reklama

Výběr článků

Načítám