Hlavní obsah

Na Eiffelovce bude vařit slavný Alain Ducasse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

O občerstvení návštěvníků nejznámější pařížské atrakce - Eiffelovy věže - se bude starat Alain Ducasse, který je vedle Paula Bocuse nejslavnějším z francouzských kuchařů. Rozhodla o tom ve čtvrtek společnost, která věž spravuje a která mu přidělila licenci na příštích devět let.

Článek

Kolikrát bude Ducasse na Eiffelovce vařit sám, je otázka, protože toho má moc. Restaurace a další podniky jeho společnosti jsou rozesety po celém světě. Správa Eiffelovky ale v každém případě doufá, že pod jeho vedením získá restaurace Jules Verne ve druhém patře věže znovu Michelinovu druhou hvězdičku, kterou ztratila před několika lety.

Padesátiletý Ducasse získal v proslulém Michelinově hodnocení restaurací nejvyšší ocenění, tedy tři hvězdičky, hned pro tři své restaurace, což se žádnému jinému kuchaři nepodařilo. Jedna je v Monaku, další v jednom z nejluxusnějších pařížských hotelů Plaza Athénée a třetí v New Yorku.

Na Eiffelovce bude mít Ducasse na starosti kromě restaurace Jules Verne také tři podniky rychlého občerstvení a nóbl kavárnu Altitude 95. Dosavadní zaměstnance si tam prý chce nechat, ale změní jídelníčky a postará se o přísun nejlepších surovin.

Eiffelovka pro něho znamená výkladní skříň, kterou přes veškerou svou dosavadní slávu nemůže neocenit, a navíc je to nepochybně terno i z ekonomického hlediska. Eiffelovu věž navštíví každoročně 6,5 miliónu lidí a předpokládá se tržba 20 miliónů eur (560 miliónů korun) ročně.

Reklama

Související články

Na Eiffelovce se dá zase bruslit

Návštěvníci Eiffelovy věže si na ní mohou od středy i zasportovat. Po loňské úspěšné premiéře se totiž v jejím prvním patře znovu otvírá malé kluziště....

Výběr článků

Načítám