Hlavní obsah

Tchajwanské letiště zdobí socha obřího penisu

Novinky, Famous
TCHAJ-PEJ

Falické symboly vytvářejí v moderní společnosti větší rozpaky než u našich předků. Zatímco dříve byly zvláště ve východoasijských kulturách sochy, objekty a malby lingamu neboli penisu jako symbolu vitality a zdraví běžné, dnes vzbuzují u lidí pohoršení. Nejinak je tomu v případě metr vysoké sochy mužského údu, který byl vztyčen na letišti v tchajwanském hlavním městě Tchaj-pej.

Článek

Domorodí lidé jsou s objektem spokojeni, ale cestující ze zahraničí, kteří považují penis za něco velmi pohoršujícího, dokonce požadují odstranění sochy. Metrový monolit byl vztyčen u terminálu číslo dvě jako součást výstavy artefaktů kmene Thou, jednoho z deseti tchajwanských kmenů.

Jenže pro kulturu dávných kmenů Tchajwanu nemají pochopení zahraniční piloti a letušky. Cítí se být penisem urážení a požadují na vedení letiště, aby objekt odstranilo. To jejich hlas vyslyšelo a hodlalo sochu odstranit na méně exponované místo, jenže členové kmene Thou protestují a požadují zachování výstavy v původním stavu.

Starověcí šamani kmene Thou vztyčovali obří dřevěné penisy ve svých vesnicích, aby si naklonili bohyni hory, která by se mohla rozhněvat a chrlit na jejich příbytky kamení a bláto.

Obdivovateli z řad cizinců se stali Japonci, neboť v jejich kultuře jsou sochy penisu rovněž zastoupeny jako symboly plodnosti. Mnozí návštěvníci z ostrovního císařství se tak u sochy ochotně nechávají fotografovat.

Reklama

Související témata:

Související články

V New Yorku bude stát busta Fidela Castra

Kubánský vůdce Fidel Castro by si ani nesnil o tom, že se jeho socha objeví v některém z amerických parků. Přitom přímo v newyorském Central Parku bude...

Výběr článků

Načítám