Hlavní obsah

Brazilská kočka údajně porodila štěňata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PASSO FUNDO

Brazílie je země zázraků, ale to, co se zde mělo udát před několika dny, pobouřilo velké množství vědeckých odborníků. Ti rezolutně odmítají uvěřit tomu, co je jim předkládáno. Osmnáctiletá studentka Cassia Aperecida de Souza z města Passo Fundo přistihla svou černobílou kočku při sexuálních hrátkách se psem od sousedů. Po třech měsících se pak stala očitou svědkyní údajného přírodního zázraku.

Článek

Její mazlíček totiž přivedl na svět  prý hned šest mláďat. Tři koťata, která nepřežila porod a tři štěňátka, jež se mají čile k světu. Nad vrhem nevěřícně kroutil hlavou nejen Cassiin manžel Rogerio, ale zamotal hlavu také odborníkům, kteří nedovedou pochopit, jak se něco takového mohlo stát a hledají racionální vysvětlení.

Podle nich je křížení psů a koček zcela vyloučené, protože patří k odlišným živočišným druhům a jsou geneticky úplně rozdílní.

Malé "štěnátko", které se mělo kočce Mimi narodit. Foto: Reuters

"Přestože by ve vědě člověk neměl nikdy říkat nikdy," zdůrazňuje profesor Robin Dunbar, expert na evoluci z liverpoolské univerzity, "něco takového se mi zdá značně nepravděpodobné."

Český odborník je k události skeptický

"To je mezidruhové křížení, to je nesmysl. Možná tak osel - kůň, ale tohle, to opravdu ne," řekl Novinkám zástupce vedoucího katedry speciální zootechniky České zemědělské univerzity Roman Stupka.

Jasno by do celé záležitosti měly vnést krevní testy, jež hodlají provést experti z univerzity v Passo Fundo. Odborníci se zatím shodli na dvou možných verzích. Může jít o zmutovaná koťata, nebo se kočka, jež ztratila svá mláďata, mohla nepozorovaně ujmout psích sirotků, kteří přišli o vlastní mámu.

Kočka Mimi se svými "štěnátky". Foto: Reuters

Ani jedna z těchto možností se příliš nelíbí majitelce kočky Mimi, jež netrpělivě čeká na výsledky krevních zkoušek v přesvědčení, že se právě ona oprávněně pyšní jedinými exempláři kočkopsů, kteří jsou vůbec na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Vtipálek vyděsil pejskaře "lidopsem"

Českým internetem se začal šířit odkaz na nové, velmi drahé psí plemeno. Původním domovem tohoto plemene má být Afrika, konkrétně pak Kamerun. Nazývá se Dark...

Výběr článků

Načítám