Hlavní obsah

Mistrovství juniorů ČR ve scrabble vyhráli školáci z Bohumína

BOHUMÍN/PRAHA

Různá mistrovství a šampionáty se odehrávají ve všech možných sportovních i nesportovních disciplínách. Jednou ze společenských zábav, ve které se soutěží, je scrabble. Letos se konal již desátý ročník. Tentokrát mistrovství juniorů České republiky ovládli bohumínští školáci. Ti se desátého ročníku soutěže zúčastnili vůbec poprvé a hned bodovali.

Článek

Žáci z bohumínské Masarykovy základní školy se opravdu vytáhli. Jejich nejlepší hráčkou byla třináctiletá Barbora Červenková, která zkombinovala slova a písmena nejlépe ze všech a stala se letošní mistryní republiky. "Barbora si počínala jako ostřílená hráčka a lehce si poradila s celým turnajem. Zanechala za sebou těžkou konkurenci patnácti nejlepších hráčů z celé republiky," uvedla ředitelka školy Dagmar Šostoková.

Také její spolužáci vybojovali na mistrovství přední místa. Pátý skončil Martin Kempný, šestá byla Žaneta Leová a Andrea Barbuláková obsadila dvanácté místo. Velkou zásluhu na jejich úspěchu má prý učitel Robert Vlk, který vede ve škole kroužek a děti k této hře se slovy přivedl.

"Jsme rádi, že v dnešní době, kdy děti komunikují hlavně prostřednictvím sms zpráv, jsou mezi nimi i takové, které rodný jazyk baví a je jejich koníčkem. Jsme proto hrdí, že je ve škole máme," dodala Dagmar Šostoková.

Reklama

Související články

HRA: CrissCross2 - a zase ten Scrabble

Určitě jste někdy slyšeli o deskové hře s písmenky zvané Scrabble, možná i o její počítačové podobě. Nedávno jsem zjistil, že existuje její nová verze, takže...

Výběr článků

Načítám