Hlavní obsah

Muž získal transplantací ledviny i povahu své ženy

– LEICESTER
Novinky, Famous

Britský muž s nefrotickým syndromem měl štěstí, že mu ledvinu k transplantaci mohla věnovat jeho zdravá žena. Netušil však, že po operaci získá s jejím orgánem také kus její povahy. Z vášnivého milovníka rugby a odpůrce domácích prací se stal domased a milovník nakupování.

Článek

Ian Gammons žije se svojí manželkou Lyndou již jednatřicet let. Přesto většinu společného života nacházeli jen minimum shodných zájmů. On miloval rugby a považoval se za hlavu rodiny, ona se starala o domácnost a zahradu a vášnivě nakupovala. Po transplantaci ledviny, jíž Ian získal od manželky Lyndy, se však jeho chování i zájmy prudce změnily.

Tři věci, které ze srdce nenáviděl, teď pan Gammons dělá rád: vaří, nakupuje a zahradničí. "Nejšťastnější jsem, když se ženou pečeme společně vdolečky," říká dnes Ian, jehož dříve zajímaly jen nabušení ragbisté. Z ničeho nic po operaci začal také milovat zvířata a zvláště manželčiny psy.

Lékaři se k tomuto fenoménu stavějí velmi skepticky. Nedokáží pochopit, proč se někteří lidé po transplantaci orgánu začnou chovat jako jeho dárce. Přesto je takových případů zaznamenána na celém světě spousta.

Reklama

Výběr článků

Načítám