Hlavní obsah

Gorilí rodinka z pražské zoo znovu na internetu

– PRAHA
Právo, jp

Český rozhlas-stanice Leonardo a internetové oddělení Českého rozhlasu znovu spustily na svých webových stránkách nepřetržitý přímý přenos pozorování života gorilí rodinky v pražské zoo. "Trochu jiná" reality show Odhalení si před rokem získala srdce desetitisíců diváků.

Článek

Jména goril jako je malá Moja, její matka Kijiva (čeká v květnu další mládě), otec Richard, dále Shinda, což je nevlastní sestra Kijivy a Kamba (čeká v lednu také gorilí miminko), která se do rodinky přistěhovala a jako jediná se narodila ve volné přírodě pralesů východního Kamerunu, se stala v první řadě gorilí reality show populárnější než leckterá člověčí celebrita.

"Osm dětských návštěvníků zoo z deseti ví, kdo je to Moja," prohlásil ve čtvrtek na tiskové konferenci při představení projektu ředitel pražské zoo Petr Fejk.

Chystá se i knížka gorilích pohádek

Diváci mohou pozorovat až do konce roku, co se děje v pavilonu goril a venku ve výběhu ze tří kamer, během pár dnů bude možné  nahlédnout i do nočního života goril. Vstupy přenáší i Česká televize v ranním Dobrém ránu s ČT a ČRo na stanici Leonardo.

Odhalení získalo na festivalu Wildscream, což je obdoba Oscarů pro přírodovědné filmy, cenu Panda za DVD v kategorii interaktivních projektů. Letos projekt pokračuje pod názvem Pomáháme gorilám. Vyjde i knížka gorilích pohádek Moja a páv, kterou slavnostně pokřtí v pražské zoo v sobotu 11. listopadu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám