Hlavní obsah

Vicemiss Košťanová nemůže odletět na Miss Earth

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cestu na Filipíny, kde se v listopadu koná prestižní mezinárodní soutěž Miss Earth, musela na poslední chvíli odříct první česká vicemiss Mirka Košťanová a to kvůli neočekávaným zdravotním problémům. Stav Košťanové se znenadání zhoršil a její lékařka - imunoložka jí nařídila zůstat doma.

Článek

Místo první vicemiss bude českou republiku reprezentovat na Miss Earth finalistka České Miss Petra Soukupová, která se stala královnou krásy čtenářů a zvítězila i jako Tip poroty.  Na Filipíny odlétá Soukupová 6. listopadu, finále ji pak čeká 26. listopadu.

"S podobnými situacemi se musí počítat a zdraví Mirky je v tomto případě důležitější. Petra Soukupová je důstojnou náhradou. Nejen proto, že je podobný typ jako Mirka, ale v soutěži Česká Miss 2006 přesvědčila porotu a stala se jejím Tipem i Miss čtenářů," řekla ředitelka soutěže Michaela Maláčová o Soukupové.

Za vším stojí neléčená mononukleóza

Těsně před tím, než se stihla Mirka Košťanová vypravit na cestu, objevila doktorka v jejím krku nebezpečné streptokoky a krásce cestu na Filipíny zakázala. Pohledná modelka tak teď musí obden docházet na různé vakcinace a odpočívat.

"Moc jsem se na Miss Earth těšila, ale v tomhle stavu bych tam nebyla moc co platná," řekla vicemiss. Zhoršení jejího stavu je důsledkem kdysi nevyléčené mononukleózy, kterou Mirka v dětství prodělala.

"Jednou za čas to na mě takhle bohužel padne. Léky mám teď na celé tři týdny," potvrdila nám Košťanová. Petře Soukupové, které ji v soutěži Miss Earth nahradí přeje úspěch: "Určitě jí budu držet palce, má to hodně narychlo, ale ona to zvládne," řekla pro Novinky Košťanová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám