Hlavní obsah

Zpěvačka Iva Frühlingová: Snad bych se uživila i jako fotografka nebo spisovatelka

PRAHA

Éterická zpěvačka, která se najednou objevila na naší hudební scéně, se proslavila i svatbou a brzy rozchodem s Richardem Krajčem. Jak si buduje svou kariéru?

Foto: Michaela Říhová, Právo

Iva Frühlingová

Článek

Máte nějaká zadní vrátka? Jaké povolání byste zvolila, kdybyste jednoho dne musela změnit profesi?

Rada fotím, nebo píšu. Napsat si knihu by mne asi moc potěšilo.

Co bylo dřív: modelka nebo zpěvačka?

Ve čtrnácti letech jsem začínala v Paříži jako modelka, ale protože mi tahle práce nepřirostla k srdci a cítila jsem, ze má duše touží po hudbě, vzdala jsem se brzy modelingu a začala naplno dělat hudbu. Už deset let jsem jen zpěvačkou a modeling dělám pouze příležitostně.

Ve čtrnácti letech jste odešla do Paříže, v šestnácti založila kapelu… Nemáte pocit, že jste o něco přišla, že jste předčasně dospěla?

Ano, určitě jsme přišla o lyžáky, první taneční, první tajné randění, ale nelituji toho… mám školu života, která je podle mě nad zlato, a za kterou vděčím mamince, která mi (ač s velkým strachem) tuto zkušenost umožnila.

Nakolik je rozdílný svět showbussinesu ve Francii a u nás?

Nekoukám moc kolem sebe. Dělám muziku, to co mě baví, možná i proto nevidím mezi showbussinesem u nás a ve Francii rozdíl.

Právě jste natočila klip se známým hercem Pierrem Richardem, proč právě s ním?

Miluji staré francouzské komedie a komiky. Pierre měl vždy ještě něco navíc, než ostatní herci. Byl to roztržitý, roztomilý pán s modrýma očima. Když jsem hledala hosta na mou poslední desku, nemohl být nikdo jiný, než on.

V současné době účinkujete v TV v pořadu StarDance, měla jste nějakou taneční průpravu?

Jako hudebník určitý rytmus v těle mám, to rozhodně, ovšem nějakým velkým znalcem tanců určitě nejsem, takže se musím učit. A pomalu tomu přicházím na kloub. Snad se mnou budou mít všichni kolem dostatek trpělivosti.

Baví vás tancování?

Zatím jsou to pro mne spis muka :-) Beru to jako zajímavé nakouknutí do jiného světa.

Co považujete za svůj největší životní úspěch?

Úspěch? Spíš zážitek. Bylo to vystoupeni v legendárním pařížském sále Olympia, kde přede mnou vystupovali takoví velikáni jako Edith Piaf, Beatles, Vanessa Paradise…

Jak byste popsala sama sebe?

Když si něco umanu, tak si za tím jdu, dokud se mi to nepovede, to ano, ale zároveň musím přiznat, ze na sebe nemám až tak veliké nároky. Netoužím po tom být Madonou, stačí mi to, co jsem doteď dokázala. Vážím si svých prozatímních fanoušků a chci jim dál dělat radost.

Reklama

Související témata:

Související články

Práce trenérky je také psychicky náročná

Pro někoho je její profese nepostradatelná, pro někoho zbytečná. Jak to tedy s povoláním fitness trenér doopravdy je? Šárka Konvičková fitness trenérka tvrdí:...

Výběr článků

Načítám