Hlavní obsah

Značně odlišná kariéra protějšku je při seznamování velmi atraktivní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světu seznamování dnes bezkonkurenčně vládne internet. Online seznamky registrují po celém světě miliony lidí, kteří touží nalézt vhodný protějšek pro život. Podle průzkumů přitom může vzájemnou přitažlivost ovlivnit také kariéra.

Foto: Profimedia.cz

Většina lidí raději na seznamce mluví s někým, kdo dělá něco dost odlišného.

Článek

Pokud se totiž profese a povolání dvojice výrazně liší, bývají k sobě tito dva přitahováni silněji. Ovšem později to může vést k řadě problémů.

Protiklady se přitahují

To, že je exotické, neznámé či zajímavé povolání protějšku velmi atraktivní, potvrzuje i seznamka eHarmony, která se faktory ovlivňujícími úspěšnost při seznamování zabývala. Podle výsledků se totiž dva lidé, jejichž povolání se zásadně liší a je pro oba vzájemně neznámé, přitahují silněji než pár, v němž vykonávají seznamující se podobná povolání.

„Přitažlivost nemá nic společného s tím, jak podobné máte kořeny a zázemí. Čím odlišnější muž pro ženu je, tím je zajímavější a také je pro ni přitažlivější,“ uvedla ke studii Mira Kirshenbaumová, britská autorka řady knih o seznamování.

Co zpočátku láká, může později vadit

Nicméně psychologové a manželští poradci varují, že velmi odlišné kariéry mohou později vést k problémům kvůli nepochopení. Na počátku atraktivní odlišnost může být později vážným problémem.

„Většina lidí ale raději na seznamce mluví s někým, kdo dělá něco dost odlišného,“ tvrdí mluvčí seznamky eHarmony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám