Hlavní obsah

Ženy jsou lepší šéfky, protože jsou férovější a mají více morálních zábran

Kanadští vědci tvrdí, že společnosti mající v čele ženy rozhodují ve prospěch všech – od investorů po zaměstnance – a nejen ve prospěch svůj a svých šéfů. Ženy jsou totiž ve srovnání s muži lepšími šéfkami, protože jsou férovější a mají více morálních zábran.

Foto: Profimedia.cz

Společnosti, které mají ve vedení více žen, si vedou obecně mnohem lépe.

Článek

Kanadští podnikateští experti také tvrdí, že mít ženy ve firemním vedení není dobré jen pro rovnost pohlaví, ale prospívá to samotnému obchodu.

Myslí častěji na druhé

Podle výzkumů z McMaster University ženy v konfliktních situacích rozhodují férověji než muži. Ženy také častěji zvažují to, jak to ovlivní druhé – zaměstnance, investory i akcionáře. A při rozhodování také přibírají ke spolupráci druhé, což vytváří dobrého kooperativního ducha na pracovišti.

Ženy ve vedení - chytré rozhodnutí

„Víme už nějakou dobu, že společnosti, které mají ve vedení více žen, si vedou obecně mnohem lépe. Naše výzkumy dokazují, že ženy ve vedení nejsou jen rozhodnutím správným, ale především rozhodnutím chytrým,“ tvrdí profesor Chris Bart z McMaster University.

Předchozí ekonomické studie z celého světa dokazují, že společnosti mající ve vedení vyšší podíl žen odolávají lépe krizi a méně často končí v bankrotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám