Hlavní obsah

Z bank Lehman Bros a Merrill Lynch odejdou tisíce lidí

NEW YORK

Z investičních bank Lehman Brothers Holdings a Merrill Lynch & Co budou muset odejít další tisíce zaměstnanců, což ještě více zhorší situaci na tamním trhu práce.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Budova vedení Lehman Brothers v New Yorku.

Článek

Odborníci z personálních agentur tvrdí, že finanční sektor ve Spojených státech se nyní bude muset připravit na to, že z něj zmizí dalších zhruba 50 000 pracovních příležitostí. V letošním roce už sektor ztratil více než 100 000 pracovních míst.

„To bude mít v letošním roce velmi vážné dopady na výši platů a odměn, a to jak na celé Wall Street, tak jinde ve světě,” řekl podle Michael Karp z personální a konzultační společnosti Options Group. „Zlaté časy vysokých výdělků v sektoru finančních služeb jsou pryč,” uvedl Karp.

Práci stále ještě hledá řada lidí, kteří pracovali pro jinou americkou investiční banku Bear Stearns. Ta skončila už na jaře, kdy se stala první velkou obětí úvěrové krize, která začala loni v létě v segmentu hypoték horší kvality v USA, odkud se přenesla do zbytku světa.

Šéf personální agentury WhiteRock Gustavo Dolfino předpokládá, že z asi 60 000 zaměstnanců Merrill Lynch, kteří se věnují jiné práci než obchodování s cennými papíry, jich až 40 % bude muset odejít.

Z banky Lehman Brothers odejde asi 26 000 lidí, což spolu s propouštěním v Merrill Lynch sníží i příjmy města New York. Ten se totiž na sektor finančních služeb spoléhá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám