Hlavní obsah

Vysoká škola může studentům pomoci s podnikáním

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z výsledků průzkumu společnosti Ipsos na téma „Co brání českým studentům podnikat“ vyplývá, že téměř 70 procent z nich by začalo podnikat už během vysokoškolského studia. Téměř polovina studentů by zvážila studium na vysoké škole, která podporuje podnikatelské záměry. Bankovní institut vysoká škola (BIVŠ) otevírá od akademického roku 2016/2017 podnikatelský program pro své studenty s názvem B-Challenger.

Foto: David Ryneš, Novinky

Zvážili byste studium na VŠ podporující podnikání?

Článek

Ačkoli by čeští vysokoškoláci chtěli začít podnikat už při škole, většina z nich si není jistá, zda umí dokonale zpracovat podnikatelský záměr. S tímto problémem může pomoci začínajícím studentským podnikatelům daný školní projekt.

Čtyřstupňový podnikatelský projekt

„B-Challenger jsme vytvořili jako čtyřstupňový: v úvodu tým expertů zhodnotí potenciál podnikatelského záměru, druhá fáze pomůže zdokonalit projekt po stránce vnitřního fungování. Třetí část je o zlepšení manažerských dovedností autora projektu. V posledním kroku pomůžeme svým studentům úspěšně vstoupit s projektem na trh,“ říká ředitelka BIVŠ Martina Mannová.

Projekt bude fungovat pro stávající a budoucí studenty školy od akademického roku 2016/2017.

Pomoc ze strany školy by studenti uvítali především, dále v podobě předávání zkušeností a poskytnutí odborného vzdělání a kontaktů. Nejméně studenti stojí o pomoc ve formě důvěry a psychické podpory. Jako problém nevnímají ani hledání volných prostor, jelikož pro rozjezd podnikání ani kancelář nemusí být potřeba.

Z průzkumu dále vyplývá, pokud by vysoké školy měly ve svém studijním programu podnikatelský akcelerátor, téměř 50 procent studentů by zvážilo studium na této VŠ.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám