Hlavní obsah

Vyhovující práce? Příjemná teplota v kanceláři a fungující technika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

K tomu, aby se lidem v kancelářích dobře pracovalo, potřebují příjemnou teplotu, funkční techniku a kvalitní židli. Důležitý je také dostatek světla a ticho. Nejmenší nároky kladou tito zaměstnanci na množství úložných prostor. Vyplynulo to z průzkumu výrobce osvětlení HALLA a agentury Ipsos mezi více než 500 zaměstnanci a 200 manažery.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příjemnou teplotu na pracovišti oceňuje 55 procent zaměstnanců, pro 52 procent jsou důležité počítače nebo mobilní telefony a pro 48 procent kvalitní židle. Zhruba třetina dotázaných potřebuje k práci dostatek světla a klid.

Pro čtvrtinu lidí je důležitým faktorem, aby se cítili dobře na pracovišti, možnost občerstvení. Pětina zaměstnanců požaduje soukromí v práci a jen pro zhruba sedm procent je důležité, aby byl v kanceláři dostatek prostoru na ukládání věcí.

Nedostatek přirozeného světla

Mezi manažery si nejvíce dotázaných (70 procent) myslí, že pro zaměstnance je nejdůležitější funkční technika. Manažeři a zaměstnanci se shodli v názoru na dostatek světla na pracovišti, v obou skupinách je o jeho důležitosti přesvědčeno 35 procent dotázaných.

Podle průzkumu čtvrtina lidí v kancelářích říká, že nemá během dne dostatek přirozeného světla, v sedmi z deseti kanceláří si během dne do doby, než se setmí, pomáhají stropním nebo stolním světlem.

Reklama

Související články

Roste poptávka po kancelářských prostorech

Společnosti expandují a vznikají nové. Ačkoli se stále více rozmáhá trend práce z domova, roste také poptávka po kancelářích. Klíčová je stále častěji...

Výběr článků

Načítám