Hlavní obsah

Veletrh nabídne pracovní příležitosti nejen pro absolventy

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příležitost setkat se přímo se zástupci zajímavých zaměstnavatelů, nechat si poradit s dalším směrováním kariéry, nebo rovnou získat novou práci. To vše poskytne největší veletrh práce v ČR Profesia days, který proběhne ve dnech 25. a 26. října na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany.

Foto: Profimedia.cz

Profesní veletrhy běžně nabízejí i kariérové poradenství. Ilustrační foto

Článek

„Největší překážkou, kvůli které mnozí zůstávají v zaměstnání, které je nebaví, nebo v kolektivu, kde se necítí dobře, je stres spojený s hledáním místa a výběrovým řízením. Na veletrhu práce lidem nabízíme možnost se tomuto problému vyhnout a zmapovat své šance, přímo a beze strachu si pohovořit s personalisty z významných českých i zahraničních firem, případně se poradit s odborníky z mnoha oblastí trhu práce,“ říká Zuzana Lincová, ředitelka pracovního portálu Profesia.

Veletrh je koncipován tak, aby zde našli to pravé jak čerství absolventi, tak lidé zkušení. Lidé, kteří hledají práci, i ti, kteří chtějí jen zmapovat své možnosti nebo načerpat inspiraci z přednášek zajímavých řečníků - letos například motivačního kouče a bývalého trenéra Jaromíra Jágra Mariana Jelínka, paralympijského vítěze v plavání Arnošta Petráčka nebo herce Jana Ciny.

Pohovor nanečisto

Kromě přednášek na hlavním pódiu bude probíhat i takzvaný Master Class program s informačními bloky zaměřenými na poradenství pro uchazeče o práci. Už tradičně budou součástí veletrhu i další zajímavé aktivity v rámci poradenské, přednáškové a testovací zóny.

Návštěvníci budou mít také možnost za pomoci odborníků sestavit svůj profesní životopis, vytisknout jej, absolvovat pracovní pohovor „na zkoušku“, a pak rovnou vyrazit za HR pracovníky zúčastněných firem.

Veletrh pořádá pracovní portál Profesia již posedmé. Letos jej obohatí nová zóna, zajímavá především pro mladší návštěvníky. Představí nabídku možností studia, praxe či práce v zahraničí. Budou se zde prezentovat přímo jednotlivé školy a univerzity, které nabízejí jazykové kurzy, studium na středních i vysokých školách, programy „work and travel“ i čistě pracovní programy.

Reklama

Související články

Seznam otevřel dveře stovce odborníků

Česká internetová jednička, společnost Seznam.cz, otevřela své dveře téměř stovce odborníků, aby jim během tří dní představila své fungování. Množství jejích...

Výběr článků

Načítám