Hlavní obsah

Ve Velké Británii se nejvíc usmívají sekretářky, nejmrzutější jsou taxikáři

– Londýn

Nejmrzutějšími pracovníky v Británii jsou taxikáři. Ukázal to podle agentury Reuters průzkum mezi 4000 zaměstnanci, z něhož jako nejšťastnější vyšly sekretářky.

Článek

Dopravní zácpy, rostoucí ceny pohonných hmot, opilí pasažéři a rozpustilé páry jsou hlavními důvody, proč se britští taxikáři v práci příliš neradují. O moc lépe na tom nejsou ani instruktoři ve fitness centrech. Pouze 0,9 procenta z nich uvedlo, že se v zaměstnání baví. Do smíchu není ani náborovým pracovníkům, z nichž se prý pravidelně na pracovišti zasmějí jen necelá čtyři procenta.

Zcela opačně si svou práci užívají britské sekretářky. V anketě jich 53,5 procenta přiznalo, že se v práci běžně smějí. Čtvrtina z nich upřesnila, že důvodem k pobavení jim je pozorování vystresovaného života jejich nabručených šéfů.

Na druhém místě nejšťastnějších zaměstnanců skončili - pro mnohé možná překvapivě - účetní, kteří o sobě říkají, že si rádi "střílejí" z kolegů, aby se uvolnili při každodenním tlaku. Třetí jsou učitelé.

Průzkum, který provedla komediální televize G.O.L.D., také odhalil souvislost mezi smíchem v práci a zdravotním stavem zaměstnanců. Čím více se prý smějí, tím méně jsou nemocní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám