Hlavní obsah

V čem jsou studenti soukromých univerzit lepší? V angličtině, tvrdí průzkum

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze 27 procent studentů českých státních vysokých škol pravidelně ke studiu využívá materiály v angličtině, u studentů soukromých univerzit je to již 47 procent. Vyplývá to z nejnovějších statistik české sociální sítě Management Mania (MM).

Foto: David Ryneš, Novinky

Jaký jazyk využívají studenti vysokých škol.

Článek

Velký rozdíl je mezi veřejnými a soukromými školami ve formě výuky. Aktuální čísla portálu jasně dokazují, že na soukromých vysokých školách se daleko více klade důraz na studium v angličtině.

Studenty soukromých VŠ český obsah tak nezajímá

„Když porovnáme, odkud vysokoškoláci, kteří jsou na naší síti zaregistrovaní, získávají informace potřebné ke studiu, tak ti ze soukromých univerzit velmi často využívají anglické verze naší Business encyklopedie. Český obsah je zajímal daleko méně než jejich protějšky ze státních škol. Z toho jasně pramení, že angličtina je v profesním životě zásadní a že se jí na soukromých školách věnují daleko více,“ říká zakladatel MM David Melichar.

Rovněž podle něj roste zájem o řízení organizace, strategické řízení, řízení lidských zdrojů a motivování pracovníků, finanční řízení a plánování.

Velký zájem je také o témata týkající se marketingu, řízení IT, kvality nebo projektů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám