Hlavní obsah

V Brně proběhne veletrh práce pro zájemce o výzkum

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Program MayDay Career day na Veletrhu práce pro zájemce o vědu a výzkum, který se uskuteční v úterý 7. listopadu v budově centra Ceitec v Univerzitním kampusu Brno-Bohunice, nabídne praktické workshopy, konzultace životopisů a prezentace vědeckých institucí, průmyslových a technologických firem. Akce je určena pro mladé vědecké pracovníky se zájmem o profesní rozvoj, vstup bude zdarma.

Foto: Akademie věd ČR

V červnu se MayDay Career day uskutečnil v rámci Veletrhu vědy v Praze, kde jej navštívilo více než 1000 zájemců.

Článek

Cílem veletrhu je seznámit studenty i absolventy vysokých škol s kariérními možnostmi a pracovním uplatněním ve vědecko-výzkumné sféře v ČR i zahraničí. Návštěvníkům pomohou vystavovatelé z Akademie věd ČR, inovačních firem a dalších institucí.

Zájemci budou mít možnost hovořit přímo se zaměstnanci vědeckých pracovišť i technologických firem, získají konkrétní informace k financování zahraničních vědeckých pobytů či tipy pro přípravu kvalitní stipendijní žádosti.

Jak uspět u pohovoru

Program doplní workshopy a přednášky předních českých kariérních poradců a personalistů. Účastníci se dozvědí, jak rozpoznat své silné stránky, uspět u pracovního pohovoru nebo čím rozvíjet kariérní kompetence.

Na místě bude také fotograf, který jim zhotoví profesionální profilovou fotografii. Návštěvníci si rovněž mohou domluvit individuální konzultace životopisu.

Foto: Akademie věd ČR

V červnu se MayDay Career day uskutečnil v rámci Veletrhu vědy v Praze, kde jej navštívilo více než 1000 zájemců.

„Naším cílem je podpořit mladé lidi při výběru kariéry ve vědě a výzkumu a umožnit jim setkání se zkušenými odborníky z praxe. MayDay Career day je určen i zahraničním studentům a pracovníkům, proto nabízíme program také v anglickém jazyce,“ uvedla Kateřina Svobodová, hlavní organizátorka veletrhu.

MayDay Career day se bude letos konat již podruhé. V červnu se uskutečnil v rámci Veletrhu vědy v Praze, kde jej navštívilo přes tisíc zájemců. V Brně bude kariérní den součástí festivalu Týden vědy a techniky akademie věd. Prostor bude otevřen od 9.00 do 17.00.

Mezi vystavovateli se objeví kupříkladu firmy BEKO Engineering, Škoda, Barum Contitnental, Marie Curie Alumni Association, dále Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze, Ústav experimentální medicíny Akademie věd ČR nebo pražské Informační centrum DAAD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám