Hlavní obsah

Slezská univerzita pořádá Den kariéry, její studenti na akci mohou najít práci

Opava

Slezská univerzita v Opavě chystá pro své studenty na úterý 28. března čtvrtý ročník Dne kariéry. Uskuteční se na Fakultě veřejných politik. Studenti budou moci navázat kontakty s potenciálními zaměstnavateli.

Foto: Slezská univerzita v Opavě

Slezská univerzita

Článek

„Akce je určena všem aktivním studentům, kteří chtějí řešit svoji budoucnost nejen po ukončení, ale již během studia na Slezské univerzitě,” uvedl mluvčí univerzity Daniel Martínek.

Stálé pracovní pozice i brigády

Připraveny budou prezentace různých společností, které nabídnou pracovní příležitosti v tuzemsku i zahraničí.

V nabídce prezentovaných firem budou nejen stálé pracovní pozice, ale také například brigády, stáže, praxe, tréninkové programy i spolupráce při řešení projektů v nejrůznějších oborech, jak informoval Petr Rypl z Poradenského a kariérního centra, které akci organizuje.

Zdokonalení se v cizích jazycích

Návštěvníci Dne kariéry se kromě pracovních nabídek budou moci dozvědět například informace o možnostech zdokonalování v cizích jazycích a profesním využití těchto znalostí nebo o nabídce odborných stáží.

„Na zájemce o práci čeká celá řada přednášek, které by se mohly stát dobrým vodítkem nebo motivací pro další osobní a pracovní rozvoj. Cenná jistě budou i osobní setkání a také rozhovory se zástupci prezentujících se společností, a tedy i okamžitá zpětná vazba na případné dotazy. Svoji šanci si najde prakticky každý,” podotkl Martínek.

Reklama

Související články

Mzdy nejvíce rostou absolventům

Po několika letech stagnace či velmi mírného růstu firmy přistoupily k výraznějšímu zvyšování finančního ohodnocení kvalifikovaných zaměstnanců. Vyplývá to...

Výběr článků

Načítám