Hlavní obsah

Rodina milionářů brala sociální dávky

– BRUNTÁL
Právo, hon

Z rozsáhlého podvodu obvinili bruntálští kriminalisté sedmičlennou rodinu z Vrbna pod Pradědem. Dva manželé a jejich pět dospělých dětí podle policie brali sociální dávky, přestože si žili nad poměry díky příjmům dosahujících sedmimístných čísel.

Článek

Peníze rodina dostávala od dvou dcer, které podle informací Práva pracovaly během uplynulých dvou letech v italských nočních podnicích jako pánské společnice. Peníze pak děvčata posílala rodičům.

"Členové rodiny nahlásili radnici, že nemají žádné příjmy a žádný majetek. Přitom ale zamlčeli, že dvě dcery ve věku 23 a 24 let a také další děvčata pracovaly v zahraničí a v rozhodné době jim domů poslaly celkem více než milión korun," uvedla mluvčí policie Lucie Zgarbová.

Rodina se tak na úkor státu obohatila o více než 227 tisíc na neoprávněně vyplácených sociálních dávkách. Pokud budou rodiče, jejich dvě dcery a tři synové opravdu odsouzeni, budou muset peníze státu vrátit.

"Stíhání tři obviněných žen a čtyř obviněných mužů je vedeno na svobodě. Okolnosti případu jsou předmětem dalšího vyšetřování," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám