Hlavní obsah

Projekt poskytující vzdělávání praxí funguje rok, do firem dostal stovky lidí

Novinky,

Před více než rokem odstartovalo praktické vzdělávání osob spadajících mezi rizikové skupiny trhu práce, a to v projektu „Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti“. Zahájilo se již téměř 650 těchto vzdělávání, třetina lidí již navíc obdržela nabídku spolupráce na hlavní pracovní poměr.

Foto: Profimedia.cz

Projekt nabízel i praxi na pozici floristka.

Článek

Projekt umožňuje zájemcům vybrat si pozici v konkrétní firmě, u níž si díky reálnému prostředí mohou zlepšit své praktické dovednosti – a tím zvýšit svoji hodnotu na trhu práce.

Vzdělávání praxí je formou dalšího vzdělávání, které účastníkům pomáhá nejen rozšířit praxi v oboru, ale i takzvané měkké dovednosti, mezi které patří schopnost efektivní komunikace a spolupráce, samostatnost, řešení problémů či plánování a organizování práce.

„Ve dnešní dynamické době, ve které není pro řadu lidí snadné najít odpovídající zaměstnání nebo naopak odpovídající zaměstnance, pomáhá tento projekt trhliny na trhu práce zacelovat,“ uvedl ředitel Fondu dalšího vzdělávání Richard Ščerba.

Projekt realizuje od loňského dubna právě Fond dalšího vzdělávání, státní příspěvková organizace ministerstva práce. Od konce září 2016 vypisovali poskytovatelé první nabídky vzdělávání praxí, od listopadu se na zveřejněné nabídky mohli hlásit uchazeči, kteří v prosinci téhož roku odstartovali první praxe.

I pro absolventy

Dosud bylo zahájeno téměř 650 vzdělávání praxí, do kterých se zapojili hlavně uchazeči o zaměstnání evidovaní na Úřadu práce ČR včetně absolventů.

„Do projektu jsem se zapojila, protože jsem nemohla najít práci ve svém oboru. Vzhledem k tomu, že nemám žádnou praxi ani maturitu, byla to pro mě velká výzva, jak se dál vzdělávat, získat praxi a možná i práci v oboru, který mě zajímá,“ prozradila účastnice projektu na pozici floristka Šárka Kozelská.

Praxe je lepší než papír

Polovina zapojených poskytovatelů praxe nabídla účastníkům placenou spolupráci, zejména formou hlavního pracovního poměru. Je to pro ně možnost, jak prověřit a získat budoucího zaměstnance.

„Díky projektu jsem si uchazečku prakticky ozkoušela a poznaly jsme se. Potvrdilo se mé stanovisko, že uchazečka o práci se lépe pozná při praxi než s papírem, který neobsahuje zmínku o tom, zda je praxe vůbec schopna,“ hodnotí poskytovatelka vzdělávání praxí na pozici kosmetička Věra Jindrová.

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a českého státního rozpočtu. Aktuálně je k dispozici 155 nových pozic, na kterých je možné nabídnout praxe.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám