Hlavní obsah

Pražský dopravní podnik nabízí práci bezdomovcům

– PRAHA

Dopravní podnik hlavního města Prahy nabízí bezdomovcům sezónní práci. Chce také bojovat proti tomu, aby se lidé bez domova uchylovali při špatném počasí do dopravních prostředků. V tiskové zprávě o tom informoval ředitel podniku Martin Dvořák. Práci bude podnik těmto lidem nabízet podle jejich vzdělání, zdravotního stavu a kvalifikace.

Článek

Chce jim tak pomoci získat prostředky na zvýšení životní úrovně. Dvořák věří, že nabídka práce pomůže k tomu, že bezdomovci nebudou zneužívat městskou hromadnou dopravu, ale že si na cesty po metropoli vydělají.

Pražanům znepříjemňují bezdomovci cestování po městě také zápachem, který je často cítit po celém vagóně. "Stav, který momentálně trvá, je pro nás a naše cestující nepřijatelný," řekl Dvořák.

Na postupu proti lidem bez přístřeší se Dvořák dohodl s radním Jiřím Janečkem (ODS). Tramvaje by měl bezdomovců zbavit plánovaný speciální tým městských strážníků, který se bude věnovat pouze této skupině obyvatel. "Ten by se měl snažit v tomto směru legálními prostředky vyvíjet na bezdomovce tlak, který, jak doufáme, přispěje k postupnému eliminování tohoto, pro občany vleklého problému," uvedl Janeček.

Hodlá dosáhnout toho, aby lidé bez domova opustili území města nebo se začlenili do společnosti. Zaměstnávat bezdomovce chce Janeček také v dalších organizacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám