Hlavní obsah

Prázdninová kampaň pro sociálně znevýhodněné uchazeče o práci

ČTK, Kariéra

V Praze začíná prázdninová informační kampaň zaměřená jak na lidi, kteří marně hledají práci, tak i na firmy, které jsou ochotny přijmout do zaměstnání znevýhodněné uchazeče. Jejím cílem je podpořit zprostředkování práce především sociálně znevýhodněným lidem.

Článek

Připraveny jsou poutače se sugestivními otázkami: "Odsunuli Vás na vedlejší kolej?", "Jde to s Vámi z kopce?", "Jste černá ovce rodiny?" nebo "Táhnete svou káru sama?". Kampaň chce pohnout lidmi, kteří už se možná vzdali naděje a nemají sílu na to, aby zvedli telefon či napsali mail, a pokusili se tak obtížnou situaci navzdory existujícím handicapům řešit.

"Akce má upozornit na služby občanského sdružení Plán B, které již rok zprostředkovává práci sociálně znevýhodněným lidem," sdělil novinářům Petr Soukup ze sdružení.  Plán B je nestátní nezisková organizace, která se již zhruba rok pokouší začlenit sociálně nebo zdravotně znevýhodněné lidi do pracovního procesu a do společnosti. 

Jsou to především lidé, kteří se do sociální izolace dostali tím, že žili v azylovém domě, dětském domově, odpykávali si trest ve věznici, byli bezdomovci nebo jsou příslušníky etnických menšin.

V popisu práce personalistů Plánu B jsou minimálně tři setkání s uchazečem o práci. Ve chvíli, kdy usoudí, že je uchazeč připraven vstoupit na pracovní trh, do hry vstupuje pracovní manažer. Ten klientovi hledá práci podle jeho možností a schopností. Mezi služby Plánu B patří nabídka bezplatných rekvalifikačních kurzů a také péče o uchazeče i po nástupu do zaměstnání.

Plán B rovněž vyplácí finanční příspěvek zaměstnavateli, přibližně 2000 korun měsíčně po dobu půl roku nebo 5000 korun měsíčně po dobu deseti měsíců, jestliže pracovník, kterému poskytli zaměstnání, je znevýhodněn sociálně i zdravotně.

Klienti procházejí nejprve tréninkem sociálních a komunikačních dovedností a několikaměsíčním tréninkovým zaměstnáváním, kde ve zkráceném pracovním úvazku nacvičují pracovní rytmus a rehabilitují své pracovní dovednosti. 

Nakonec za podpory pracovního asistenta nastupují do podporovaného zaměstnávání. To trvá šest měsíců až jeden rok a umožní klientům za standardních pracovních podmínek a na běžném pracovišti získat zbytek dovedností k tomu, aby si dlouhodobě udrželi míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám