Hlavní obsah

Práci na soukromý e-mail si posílá již téměř polovina zaměstnanců

Rostoucí počet zaměstnanců tuzemských malých a středních firem si posílá pracovní soubory na soukromý e-mail, aby mohli pracovat z domova. Meziročně se jejich podíl zvýšil o sedm procentních bodů na 46 procent. Vyplývá to z průzkumu společnosti Microsoft.

Foto: Profimedia.cz

Možnost pracovat mimo kancelář zvyšuje produktivitu pracovníků.

Článek

"Používání soukromých mailů pro sdílení pracovních dokumentů může pro firmy představovat časovanou bombu," uvedl ředitel Microsoftu pro malé a střední firmy Ondřej Novodvorský. Čtyři z pěti zaměstnanců podle něj sice uznávají, že při práci mimo kancelář je nezbytné zajistit bezpečnost dat, v praxi to ale příliš nedodržují.

Zákazy nic nevyřeší

Podle Novodvorského není řešením mobilitu zaměstnanců omezovat, protože podle tří čtvrtin z nich možnost pracovat mimo kancelář zvyšuje jejich produktivitu. "Lidé dnes mobilně žijí a jsou zvyklí komunikovat a sdílet informace na dálku. Pokud firma svým zaměstnancům nenabídne bezpečné nástroje a nenaučí je správně je používat, najdou si jinou cestu. A to může znamenat pro bezpečnost firemních dat velký problém," dodal Novodvorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám