Hlavní obsah

Pomoc rodičům s návratem do zaměstnání

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poradenská firma Image Lab pomáhá v rámci projektu „Vracíme se: chceme uspět v práci a mít šťastný domov!“ rodičům vrátit se po rodičovské dovolené do práce nebo najít jiné uplatnění. Kurzy jsou pro účastníky zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Cílem projektu je co nejvíce usnadnit ženám a mužům návrat do práce po rodičovské dovolené.

Článek

Vzdělávací a poradenská společnost Image Lab spustila v květnu letošního roku projekt „Vracíme se: chceme uspět v práci a mít šťastný domov!“, jehož cílem je co nejvíce usnadnit ženám a mužům návrat do práce po rodičovské dovolené, případně najít jiné pracovní uplatnění. Do projektu, který je bezplatný a je složen z kurzů a workshopů, se mohou přihlásit rodiče na rodičovské dovolené nebo ti, kteří se do práce vrátili před méně než dvěma lety. Šanci mohou také využít rodiče samoživitelé s dětmi do 15 let.

Skloubit práci s rodinnými povinnostmi

„Celý projekt je postaven tak, aby účastníci z řad rodičů znovunabyli sebevědomí pro jednání s novým nebo staronovým zaměstnavatelem a dokázali časově efektivně skloubit návrat do práce s rodinnými povinnostmi. Pokud se rozhodnou hledat jiné pracovní uplatnění, pomůžeme jim se sestavením životopisu a motivačního dopisu na konkrétní pozici a s přípravou na přijímací řízení. Budou tak mít příležitost osvěžit si dovednosti, které urychlí jejich adaptaci a usnadní zvládnutí nové pracovní role,“ uvedla Ota Maderová, manažerka projektu.

„Trefili“ se do problému

Podle prvních ohlasů je zřejmé, že takto zaměřené kurzy odpovídají potřebám cílové skupiny. Od května absolvovalo alespoň jeden z kurzů více než 130 rodičů, přičemž kapacita je až 250 účastníků.

Společnost Image Lab vychází vstříc i rodičům, kteří mají zájem o osobnější přístup. „Do projektu jsme zařadili nabídku individuálního koučinku. Zájem o tuto formu podpory v obtížných situacích doma i v zaměstnání nás opravdu překvapil. A také ochota maminek investovat do práce na sobě další čas a úsilí“, dodala Maderová.

On-line aplikace uspoří čas

Pro jednodušší a pohodlnější přihlašování a komunikaci spustila společnost Image Lab rovněž on-line aplikaci, jež umožňuje přihlašování, odhlašování, zasílání dotazů lektorům tehdy, kdy se to hodí především účastníkům projektu. Pro obě strany to pak znamená významnou úsporu času.

Projekt je financován ze zdrojů Evropského sociálního fondu, rozpočtu České republiky a hl. m. Prahy v rámci tzv. Operačního programu Praha – Adaptabilita (OPPA). Vzdělávací aktivity budou probíhat do listopadu 2014. Více informací lze nalézt na www.vracimesedoprace.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám