Hlavní obsah

Podíl volných kanceláří v Praze poklesl

– Praha

Podíl volných kanceláří v Praze na konci prvního pololetí meziročně klesl o 3,7 procenta na 8,6 procenta. Nejnižší byl v Praze 9, a to 6,9 procenta. Vyplývá to z údajů Prague Research Fora (PRF). Celková plocha moderních kanceláří vzrostla na 3 253 000 metrů čtverečních, což zhruba odpovídá rozloze 72 Václavských náměstí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po Praze 9 byl nejnižší podíl volných kanceláří v Praze 4 (7,1 procenta) a Praze 2 (7,2 procenta). Relativně nejvíce prázdných kancelářských budov bylo naopak v Praze 10 (13,9 procenta), Praze 7 (11,9 procenta) a Praze 3 (11,1 procenta).

Ve druhém čtvrtletí stavební firmy dokončily 24 700 metrů čtverečních kanceláří v projektech Five v Praze 5 a Rustonka R1 v Praze 8.

V současné době je v hlavním městě ve výstavbě 327 800 metrů čtverečních kanceláří. Ve druhém čtvrtletí se zahájila výstavba projektu Argentinská Business Centrum v Praze 7.

Nejvyšší nájemné v centru zůstalo stejné

Mezi nejvýznamnější transakce druhého čtvrtletí patřil předpronájem společnosti Moneta Money Bank v budově BB Centrum v Praze 4, opětovné jednání o nájmu KPMG v budově KPMG Office Centre v Praze 8 a společnosti Honeywell v budově The Park v Praze 4.

Nejvyšší nájemné v centru Prahy zůstalo na úrovni 20 eur (cca 520 korun) za metr čtvereční měsíčně.

Členy Prague Research Fora jsou poradenské společnosti CBRE, Colliers, Cushman & Wakefield, JLL a Knight Frank.

Reklama

Související témata:

Související články

Firma v pohybu chce rozhýbat zaměstnance

Před pár lety začaly některé evropské firmy zavádět sportovní i pohybové aktivity přímo na pracovišti s cílem snížit nemocnost a obezitu a zvýšit pracovní...

Výběr článků

Načítám