Hlavní obsah

Nezávislí profesionálové se sdružují Na volné noze

Novinky, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českém trhu existuje celá řada pracovních portálů, které nabízejí uchazečům tisíce nabídek práce a zaměstnavatelům možnost vybírat si své budoucí zaměstnance z databází životopisů. Existuje ale jen jeden portál, který pomáhá nacházet pracovní uplatnění lidem, kteří pracují tzv. na volné noze, tedy nejčastěji na živnostenský list.

Článek

Portál Na volné noze je prozatím jedinou službou svého druhu v ČR. Sdružuje nezávislé lidi různých profesí a prostřednictvím osobních webových prezentací je představuje široké veřejnosti, která si může v klidu prostudovat jejich osobní profily a následně si zvolit, koho oslovit ke spolupráci.

Na portálu lze nalézt osobní prezentace nezávislých specialistů z různých oborů: nevíce zastoupeny jsou služby z oblasti tlumočení a překladů z cizích jazyků, a to včetně soudních znalců v této oblasti, následují je IT obory, reklamní a počítačová grafika a mediální služby. Narazíte ale i na takové specialitky, jako jsou zahradní architekt-stromolezec, čajovník či terapeutka Shiatsu.

Portál mimo nezůstává jen u webových prezentací a pořádá pro lidi na volné noze skupinová setkání, spojená se vzdělávacími semináři, stejně jako neformální víkendová setkání profesionálů, na kterých můžou společně sdílet své poznatky a zkušeností.

Pohledem odborníků na služby online trhu práce jde v případě portálu Na volné noze o velmi dobrý nápad, který by si ovšem k cílenějšímu využití zasloužil větší marketingovu podporu ze strany jeho provozovatelů. Prozatím nabízí profily cca 140 nezávislých hráčů trhu práce, což snačně limituje využití jeho služeb v širší praxi.

Reklama

Výběr článků

Načítám