Hlavní obsah

Německý pošťák se ocitl před soudem za příliš rychlou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Efektivnější a rychlejší práci vymyslel jeden poštovní doručovatel z Rosenheimu u Mnichova nad Rýnem. Dokázal rychleji doručovat dopisy a objevit kratší cestu mezi dvěma skladišti. Kolegy to ale naštvalo a podali na něj žalobu. Nikdo nechtěl věřit tomu, že je možné doručovat tak rychle, aniž by dopisy zahazoval.

Foto: Profimedia.cz

Iniciativní pošťák se musel ze své efektivní práce zpovídat u soudu.

Článek

Jenže on je nezahazoval. Jen vymyslel kratší a efektivnější cestu mezi skladišti dopisů a dokázal také rychleji obcházet schránky klientů. Podle listu Münchner Merkur se však musel ze své „efektivní“ práce zpovídat u soudu.

Myslel logicky, čímž porušil předpisy

Manažerka třiapadesátiletého doručovatele pak u soudu řekla, že metody jejího podřízeného nejsou v souladu s poštovními předpisy. Ale většinou se neformálně tolerují. „Přiznávám, že některého jeho metody jsou možné a logické,“ dodala manažerka.

Soudkyně Isabella Hubertová muže pokárala za porušování předpisů. Unikl však jakémukoli trestu, neboť byl svými nadřízenými oceněn jako velmi efektivní zaměstnanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám